Berita

 • PERTANDINGAN MENEMBAK UKK: PDRM RAIH TEMPAT KETIGA

  Apr 20, 2019
  Kajang, 20 April 2019 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Urus Setia KPN (Komunikasi Korporat) berjaya meraih tempat ketiga bagi kategori berpasukan dalam Pertandingan Menembak Bersama Unit Komunikasi Korporat (UKK) Agensi Penguatkuasa 2019 anjuran Bahagian Komunikasi Strategik (BKS), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Lapang Sasar Maktab Penjara Malaysia, dekat sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • PERJUMPAAN PUAN M.INDIRA GHANDI DENGAN KETUA POLIS NEGARA

  Apr 19, 2019
  PADA 19 APRIL 2019, KETUA POLIS NEGARA (KPN) TELAH MENGADAKAN PERTEMUAN DENGAN PUAN M. INDIRA GHANDI, BERSAMA DENGAN DATO’ R.S. MOHAN SHAN, PENASIHAT INDIRA GHANDI ACTION TEAM (INGAT) MERANGKAP PRESIDEN HINDU SANGAM MALAYSIA, EN. ARU DORASAMY, PENGERUSI INGAT DAN EN. THIRU KUMAR VADIVELOO, PENASIHAT UNDANG-UNDANG, DI IBU PEJABAT POLIS DIRAJA MALAYSIA, BUKIT AMAN.
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-212: UPACARA SEMBAHYANG AGAMA BUDDHA

  Apr 19, 2019
  Kuala Lumpur, 19 April 2019 - Kira-kira 200 penganut penganut agama Buddha yang terdiri daripada warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan orang awam hadir dalam upacara keagamaan bersempena Peringatan Hari Polis Ke-212 yang berlangsung di Buddhist Maha Vihara, Brickfield, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-212: UPACARA SEMBAHYANG KHAS AGAMA HINDU

  Apr 12, 2019
  Kuala Lumpur, 12 April 2019 – Sempena Sambutan Peringatan Hari Polis ke-212, warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang beragama Hindu telah mengadakan satu upacara sembahyang khas di Kuil Sri Thandayuthabani, Sentul, di sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • 30 OPERATIF UTK TAMAT DUA LATIHAN UTAMA BAGI TAHUN 2019

  Apr 12, 2019
  Seramai 30 operatif Unit Tindakhas (UTK) berjaya menamatkan Kursus Kawalan Rapat Keselamatan Orang Kenamanaan siri 2/2019 dan Kursus Seni Mempertahankan Diri siri 1/2019 dalam satu majlis yang diadakan, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • SEMINAR KESEDARAN AUTISME: PDRM SAMBUT BAIK USAHA MELESTARIKAN HAK DAN HIDUP PESAKIT

  Apr 10, 2019
  Petaling Jaya, 10 April 2019 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) menyambut baik usaha Syarikat Gamuda Berhad dan University of Sheffield, United Kingdom dalam memberi kesedaran dan berkongsi pandangan dengan masyarakat tentang tatacara mengurus individu autisme ke arah melestarikan kehidupan golongan berkenaan.
  Baca Lagi
 • APAC 2019: PERLENGKAP PDRM DENGAN TEKNOLOGI TERBAHARU TANGANI ANCAMAN JENAYAH

  Apr 10, 2019
  Putrajaya, 10 April 2019 - Teknologi baharu yang pantas berkembang telah memberi pelbagai kebaikan dan faedah kepada masyarakat. Namun demikian, ancaman jenayah dan keselamatan seperti jenayah kolar putih, pengganas, pemerdagangan manusia dan jenayah siber dilihat turut seiring dengan kemajuan tersebut.
  Baca Lagi
 • TIMBALAN KSU (KESELAMATAN) KDN ADAKAN LAWATAN KERJA KE JSJ, BUKIT AMAN

  Apr 09, 2019
  Timbalan Ketua Setiausaha (Keselamatan) Kementerian Dalam Negeri (KDN), Datuk Zainal Abidin Abu Hassan telah mengadakan lawatan kerja ke Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, dekat sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • BAHAGIAN E8, CAWANGAN KHAS TERIMA ANUGERAH ‘STAR STERLING SERVICE AWARD 2019’

  Apr 08, 2019
  Kuala Lumpur, 8 April 2019 – Buat julung kalinya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Bahagian Counter Terrorism (E8), Cawangan Khas Bukit Aman dianugerahkan ‘Star Sterling Service Award 2019’ oleh Star Media Group Berhad dengan kerjasama Star Foundation dalam satu majlis yang diadakan di Dewan Theatrette, Bukit Aman, dekat sini.
  Baca Lagi
 • "JALANKAN AMANAH DENGAN BAIK, PASTIKAN KEKAL RELEVAN DI MATA MASYARAKAT" - PEMANGKU TIMBALAN KPN

  Apr 06, 2019
  Kuala Lumpur, 6 April 2019 – Pemangku Timbalan Ketua Polis Negara, CP Dato’ Seri Abdul Hamid Bador meletakkan harapan yang tinggi kepada 392 Kadet Inspektor yang telah berjaya dan bakal menamatkan latihan pada hari ini dan 25 Mei nanti, agar menjalankan tugas dengan baik dan berintegriti selepas ditetapkan tempat bertugas kelak.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS