Berita

 • TIMBALAN KETUA POLIS NEGARA TERIMA DUA KUNJUNGAN HORMAT

  Aug 22, 2017
  Kuala Lumpur, 21 Ogos 2017 - Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim menerima dua kunjungan hormat di Bilik Perbincangan Tingkat 31, Menara 1, Bukit Aman, di sini, tengahari tadi. Beliau menerima kunjungan hormat daripada Ketua Pengarah Imigresen Malaysia, Dato’ Seri Haji Mustafar Haji Ali dan Ketua Pegawai Kumpulan Karangkraf, Datuk Dr Hussamuddin Yaacub.
  Baca Lagi
 • PERANGI PREMIS JUDI: 66 DITAHAN DI SARAWAK SEPANJANG MINGGU LALU

  Aug 14, 2017
  Kuching, 14 Ogos 2017 - Operasi memerangi perjudian haram terus diperhebatkan di negeri ini, dengan 66 orang ditangkap dalam 30 serbuan di 12 daerah sepanjang minggu lalu.
  Baca Lagi
 • NAK JADI PEMANDU KERETA SEWA KE NAK JADI SAMSENG NI?

  Aug 14, 2017
  Puchong, 14 Ogos 2017 - Akibat salah faham, seorang pelajar tingkatan lima sebuah sekolah swasta ditumbuk pemandu perkhidmatan kereta sewa ketika menggunakan khidmat kenderaan berkenaan dari Puchong Jaya ke pusat beli-belah Berjaya Times Square, Kuala Lumpur, petang kelmarin.
  Baca Lagi
 • PDRM SAMBUT BAIK USAHA CEGAH GEJALA BULI PELAJAR SEKOLAH

  Aug 10, 2017
  Kuala Lumpur, 10 Ogos 2017- Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini menyambut baik usaha murni Pertubuhan Aduan Rakyat Malaysia (PAR) dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam usaha menangani gejala buli di kalangan para pelajar sekolah yang semakin membimbangkan sejak mutakhir ini.
  Baca Lagi
 • HARI HIJAU PDRM AKAN DISAMBUT SETIAP TAHUN

  Aug 07, 2017
  Kuala Lumpur, 5 Ogos 2017 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menetapkan hari Sabtu pada minggu pertama bulan Ogos sebagai sambutan tahunan Hari Hijau PDRM, selaras dengan usaha berterusan PDRM menyahut Dasar Teknologi Hijau Negara sekaligus menjadi agensi kerajaan pertama dalam mempelopori amalan-amalan hijau.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT OLEH TIMBALAN KOMANDAN KOR SUKSIS UUM

  Aug 03, 2017
  Kuala Lumpur, 3 Ogos 2017 – Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar telah menerima kunjungan hormat daripada Timbalan Komandan Kor SUKSIS (Sukarelawan Siswa Siswi) Universiti Utara Malaysia (UUM), Supt/KS Syamsul Anuar Che Mey@Ismail di Tingkat 31, Menara 1, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • JABATAN PENGURUSAN RAI PERTUKARAN DATO’ SRI ZULKIFLI

  Jul 27, 2017
  CP Dato’ Sri Zulkifli Abdullah diraikan penuh adat istiadat kepolisan dalam sebuah Majlis Mess Night sempena pertukaran beliau sebagai Pengarah daripada Jabatan Pengurusan kepada Jabatan Keselamatan Dalam Negeri Dan Ketenteraman Awam (KDNKA) di Sunway Resort Hotel & Spa, Subang Jaya sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • PDRM BUKIT AMAN MERAIKAN BAKAL JEMAAH HAJI 1438H/2017M

  Jul 26, 2017
  KUALA LUMPUR, 26 JULAI 2017 – Seramai 79 Pegawai Kanan dan anggota dari seluruh jabatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman yang akan mengerjakan ibadah Haji pada tahun ini telah diraikan dalam satu majlis yang diadakan di Masjid Bukit Aman, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • BERAS SELUDUP: POLIS MARIN WILAYAH TIGA BERJAYA TAHAN DUA PENYELUDUP

  Jul 25, 2017
  Kuantan, 25 Julai 2017 - Pasukan Polis Marin Wilayah Tiga Kuantan berjaya merampas 633 guni beras seludup seberat 31,650 kilogram dalam Operasi Gelora Khas Siri 3 yang diadakan selama 10 hari di sempadan Thamal berdekatan Sungai Golok.
  Baca Lagi
 • DEMI KESELAMATAN, PERINTAH BERKURUNG DI ESSZONE DILANJUTKAN LAGI

  Jul 25, 2017
  Kota Kinabalu, 25 Julai 2017 - Perintah berkurung di kawasan perairan tujuh daerah dalam Zon Selamat Timur Sabah (Esszone) yang berakhir hari ini dilanjutkan hingga 10 Ogos depan, kata Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Ramli Din.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS