Berita

 • 'URBY' TERIMA PINGAT BERJAYA JUMPA MAYAT MANGSA BUNUH

  Nov 22, 2019
  Kuala Lumpur, 22 November 2019 - Seekor anjing pengesan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bernama Urby menerima pingat atas kejayaannya bersama pengendali, Koperal Umbat Anak Selan dari Ibu Pejabat Polis Daerah KLIA menyelesaikan satu kes jenayah di Banting, Selangor, Oktober lalu.
  Baca Lagi
 • MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI KANAN POLIS JABATAN PENGURUSAN

  Nov 22, 2019
  Kuala Lumpur, 22 November 2019 - Seramai 96 pegawai kanan Jabatan Pengurusan, Bukit Aman dari pelbagai bahagian dan cawangan diraikan dalam Majlis Pemakaian Pangkat yang disempurnakan oleh pengarah jabatan tersebut, CP Dato' Abd Rahim Jaafar di Mes Pegawai Kanan Bukit Aman, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • WARGA PDRM BERI PENGHORMATAN PERPISAHAN KEPADA KSU KDN

  Nov 22, 2019
  Kuala Lumpur, 22 November 2019 - Warga Polis Diraja Malaysia (PDRM), Bukit Aman hari ini memberikan penghormatan perpisahan dalam majlis penuh istiadat kepolisan kepada Ketua Setiausaha (KSU), Kementerian Dalam Negeri (KDN), Tan Sri Alwi Haji Ibrahim di perkarangan Menara 1, Bukit Aman, di sini.
  Baca Lagi
 • INFO BALAI: BALAI POLIS KEPALA BATAS

  Nov 22, 2019
  Balai Polis Kepala Batas, Pulau Pinang yang terletak di Jalan Kedah, Kepala Batas telah dibina seawal tahun 1973 dan dirasmikan oleh Ketua Polis Pulau Pinang ketika itu, Tuan Tan Gim Kheng.
  Baca Lagi
 • JABATAN PENGURUSAN JUARA KEJOHANAN BOLA JARING PIALA TKSS BUKIT AMAN 2019

  Nov 21, 2019
  Pasukan bola jaring Jabatan Pengurusan dinobatkan juara Kejohanan Bola Jaring Piala Tabung Kebajikan Sukan dan Sosial (TKSS) Bukit Aman 2019 selepas menewaskan pasukan dari Briged Tengah, Pasukan Gerakan Am (PGA) pada aksi final yang berlangsung di Pusat Latihan Polis (PULAPOL) di sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • MESYUARAT KUMPULAN KERJA PERANGI JENAYAH NARKOTIK MALAYSIA-BRUNEI

  Nov 21, 2019
  Mesyuarat Kumpulan Kerja Ke-18 di antara Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) bersama Biro Kawalan Narkotik (BKN) Negara Brunei Darussalam telah berlangsung di Hotel Rizqun, dekat sini, semalam.
  Baca Lagi
 • KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA DELEGASI HUAZONG

  Nov 21, 2019
  Kuala Lumpur, 21 November 2019 - Ketua Polis Negara (KPN), IG Tan Sri Dato’ Seri Abdul Hamid Bador berbesar hati menerima kunjungan hormat delegasi dari Gabungan Pertubuhan Cina Malaysia (Huazong), di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • 582 WARGA POLIS SABAH DIANUGERAHKAN PJPN

  Nov 20, 2019
  Kota Kinabalu, 20 November 2019 - Seramai 582 Pegawai, anggota dan pesara Polis dari Kontinjen Sabah dianugerahkan Pingat Jasa Pahlawan Negara (PJPN), semalam, atas khidmat bakti yang telah mereka curahkan kepada negara sewaktu era darurat dan insurgensi komunis.
  Baca Lagi
 • TIMBALAN KPN LAWAT PANGKALAN PPM WILAYAH EMPAT

  Nov 20, 2019
  Lahad Datu, 20 November 2019 - Timbalan Ketua Polis Negara (KPN), DIG Dato' Pahlawan Mazlan Mansor melanjutkan siri lawatan kerja rasmi beliau ke Pangkalan Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah Empat, di sini pagi tadi.
  Baca Lagi
 • TIMBALAN KPN ADAKAN LAWATAN KERJA KE PEJABAT ESSCOM

  Nov 20, 2019
  Lahad Datu, 20 November 2019 - Timbalan Ketua Polis Negara (KPN), DIG Dato' Pahlawan Mazlan Mansor meneruskan rangka lawatan kerja beliau dengan mengunjungi Pejabat Eastern Sabah Security Command (ESSCOM) di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS