Berita

 • JSJN TERIMA ALAT MAMPU KESAN DADAH DALAM TEMPOH SINGKAT

  Oct 15, 2018
  Kuala Lumpur, 15 Oktober 2018 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) telah menerima sebuah alat pengesan dadah, ‘TRU NARC’ yang mampu mengesan kandungan dadah dalam tempoh singkat, daripada United States Drug Enforcement Administration (US DEA) di Menara 2, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, dekat sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • PDRM CIPTA SEJARAH: DUA PENGARAH BAHARU, DUA PENAMPILAN SEMULA TERAJUI JABATAN PASUKAN

  Oct 11, 2018
  Kuala Lumpur, 11 Oktober 2018 – Buat julung-julung kalinya empat Pengarah Jabatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sekali gus mengambil alih tugas masing-masing dalam Majlis Serah Terima Tugas, Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Polis dan Penganugerahan Pingat Jasa Pahlawan Negara (PJPN) yang telah diadakan di Dewan Tan Sri Khalid Abu Bakar, Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuala Lumpur, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • FORUM PERDANA UNDANG-UNDANG PENCEGAHAN: KESELAMATAN VS HAK ASASI

  Oct 10, 2018
  Kuala Lumpur, 10 Oktober 2018 - Para pelajar Program Diploma Siswazah Sains Kepolisan (DSSK) sesi 2017/2019, Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menganjurkan Forum Perdana Undang-Undang Pencegahan: Keselamatan Vs Hak Asasi yang berlangsung di Maktab PDRM Kuala Lumpur, dekat sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • PDRM ANJUR BENGKEL PERKASAKAN AKTA POLIS 1967

  Oct 08, 2018
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini mengadakan bengkel Akta Polis 1967 [Akta 344] bagi memperkemas dan memperkasakan lagi skop akta tersebut untuk melindungi hak para pegawai serta anggotanya yang sedang bertugas.
  Baca Lagi
 • JABATAN PENGURUSAN RAI PEGAWAI KANAN POLIS YANG BERTUKAR DAN BERSARA

  Oct 05, 2018
  Kuala Lumpur, 5 Oktober 2018 – Majlis Mengalu-alukan kehadiran Pengarah Jabatan Pengurusan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang baharu, CP Dato' Sri Asri Yusoff dan seterusnya meraikan pertukaran serta persaraan para pegawai kanan jabatan tersebut telah diadakan di Mes Pegawai Kanan Bukit Aman, dekat sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-211: HOSPITAL PUTRAJAYA TERIMA KUNJUNGAN DELEGASI PDRM

  Oct 04, 2018
  Putrajaya, 4 Oktober 2018 - Sebagai memperkukuhkan jalinan kerjasama di antara dua agensi kerajaan, Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini telah berbesar hati mengadakan program lawatan ke Hospital Putrajaya yang diketuai oleh Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato' Sri Mohamad Fuzi Harun bersempena peringatan Hari Polis ke-211 yang disambut 25 Mac lalu.
  Baca Lagi
 • PERKEP MALAYSIA PERKASA AKTIVITI PERSATUAN

  Sep 24, 2018
  Kuala Lumpur, 24 September 2018 - Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Malaysia telah mengadakan satu Mesyuarat Bulanan Jawatankuasa Pusat kali pertama buat tahun ini yang berlangsung di Bilik Mesyuarat Mes Pegawai Kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Bukit Aman, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • FUTSAL PIALA KPN 2018: KONTINJEN TERENGGANU JUARA KATEGORI LELAKI

  Sep 22, 2018
  Kuala Lumpur, 21 September 2018 – Kontinjen Terengganu dan Bukit Aman bergelar juara Kejohanan Futsal Piala Lelaki dan Wanita Piala Ketua Polis Negara (KPN) Tahun 2018 selepas masing-masing mengungguli kategori lelaki dan wanita dalam acara penentuan juara yang berakhir di KSL Futsal Sport Centre Setapak, di sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • JENAYAH LIBATKAN SUSPEK OKU, AUTISM: TIGA AGENSI JALIN KERJASAMA

  Sep 20, 2018
  Kuala Lumpur, 20 September 2018 – Dalam memastikan prosedur siasatan polis bagi kes jenayah yang melibatkan orang kurang upaya (OKU) dan autism diperkemas serta dijalankan dengan sebaiknya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Urus Setia Ketua Polis Negara (Penyelidikan dan Pembangunan) sedia menjalinkan kerjasama dengan Pusat Permata Kurnia dan badan bukan kerajaan, Yayasan Pengaman Malaysia (PENGAMAN) bagi mencapai objektif tersebut.
  Baca Lagi
 • SAC MOHD YUSOFF TERAJUI KEPIMPINAN PPM YANG BAHARU

  Sep 19, 2018
  Klang, 19 September 2018 – SAC Mohd Yusoff Mamat meneruskan legasi kepimpinan Pasukan Polis Marin (PPM) yang baharu menggantikan Pemangku Komander PPM, ACP Azmi Ibrahim dalam majlis serah terima tugas yang berlangsung di Dewan Komuniti , Markas Operasi Pasukan Polis Marin Wilayah 1, disini, pagi tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS