Berita

 • PDRM-KPM TERUSKAN KOLABORASI TANGANI MASALAH DISIPLIN, SALAH LAKU PELAJAR

  Apr 30, 2019
  Selaras dengan kolaborasi berterusan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bersama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam menangani permasalahan disiplin serta salah laku di kalangan pelajar sekolah, satu Mesyuarat Jawatankuasa Induk Pemuafakatan PDRM-KPM Tahun 2019 telah diadakan di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, hari ini.
  Baca Lagi
 • IPD BRICKFIELDS PASTIKAN KESEJAHTERAAN LEBIH SATU JUTA PENDUDUK IBU KOTA

  Apr 29, 2019
  Kuala Lumpur, 29 April 2019 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) melakar sejarah baharu dengan pembinaan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Brickfields yang memiliki infrastruktur serba lengkap bagi memastikan keamanan dan kesejahteraan lebih 1.1 juta penduduk daerah tersebut sentiasa terpelihara.
  Baca Lagi
 • KPN ADAKAN KUNJUNGAN HORMAT PERPISAHAN KE ATAS PM

  Apr 29, 2019
  Putrajaya, 29 April 2019 – Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di Bangunan Perdana Putra, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PERTANDINGAN GOLF: YANG DIPERTUA MAJLIS SUKAN PDRM DIRAI

  Apr 28, 2019
  Sebagai penghargaan kepada Ketua Polis Negara yang juga merupakan Yang Dipertua Majlis Sukan Polis Diraja Malaysia (PDRM), IG Tan Sri Dato' Sri Mohamad Fuzi Harun yang bakal bersara pada 3 Mei ini, satu pertandingan golf telah diadakan di Sungai Long Golf & Country Club, di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-212: UPACARA SEMBAHYANG AGAMA KRISTIAN MENGEKALKAN

  Apr 28, 2019
  Kuala Lumpur, 28 April 2019 – Satu upacara Sembahyang Agama Kristian bersempena dengan sambutan Hari Polis Ke-212 bagi mengekalkan kesejahteraan, kejayaan dan keselamatan warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) diadakan di Gereja St. Anthony, Jalan Robertson, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • 19 PEGAWAI DAN ANGGOTA PDRM TAMAT KURSUS KENDALI DRON

  Apr 26, 2019
  Ipoh, 26 April 2019 - Seramai 19 pegawai dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berjaya menamatkan Kursus Pengendalian dan Pengoperasian Small Unmanned Aircraft System (sUAS) bagi siri 1/2019 diraikan dalam sebuah majlis yang diadakan di Pangkalan Latihan Pasukan Gerakan Udara (PGU), dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-212: PDRM SANTUNI PESAKIT HOSPITAL SELAYANG

  Apr 26, 2019
  Gombak, 26 April 2019 – Bersempena sambutan Hari Polis ke-212 baru-baru ini, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Jabatan Pengurusan telah menganjurkan Program Lawatan Hospital yang bertempat di Hospital Selayang, hari ini.
  Baca Lagi
 • 96 MAHASISWA UPM PELAJARI KAEDAH DAN STRATEGI PENGURUSAN MEDIA DALAM PDRM

  Apr 24, 2019
  Kuala Lumpur, 24 April 2019 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Urus Setia Ketua Polis Negara (Komunikasi Korporat) (USKPNKK) telah menerima kehadiran 96 mahasiswa Sarjana dan Sarjana Muda Komunikasi dari Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia (UPM) Serdang, Selangor, hari ini.
  Baca Lagi
 • DATO' SRI MOHMAD SALLEH BERSARA SELEPAS 35 TAHUN TABUR BAKTI KEPADA PASUKAN

  Apr 24, 2019
  Kuala Lumpur, 24 April 2019 – Setelah mencurahkan bakti selama 35 tahun dalam Polis Diraja Malaysia (PDRM), akhirnya Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik, Bukit Aman, CP Dato' Sri Mohmad Salleh mengakhiri perkhidmatannya sebagai seorang Pegawai Kanan Polis.
  Baca Lagi
 • WARGA JABATAN PENGURUSAN SAMBUT MESRA LAWATAN KERJA KPN

  Apr 23, 2019
  Kuala Lumpur, 23 April 2019 – Warga Jabatan Pengurusan Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini berbesar hati menyambut ketibaan Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun yang mengadakan lawatan kerja ke jabatan tersebut di Menara 2, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, petang tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS