Kejayaan

 • POLIS TAHAN LELAKI MILIKI SENJATA, PELURU DAN DADAH DI SUNGAI PETANI

  Aug 30, 2014
  Polis menahan seorang lelaki dan merampas sepucuk submesin-gan serta 200 butir peluru dan sembilan bungkusan dadah di dalam kereta yang dipandunya di Jalan Badlishah, Sungai Petani semalam.
  Baca Lagi
 • WARGA INDONESIA DITAHAN DI LABUAN MILIKI 150 GRAM SYABU

  Aug 30, 2014
  Seorang warga Indonesia ditahan kerana memiliki syabu seberat 151.15 gram bernilai RM33,000 di Taman Guan Huat di sini semalam.
  Baca Lagi
 • KELDAI DADAH FILIPINA KANDAS DI KLIA

  Aug 29, 2014
  Wanita terbabit ditahan kira-kira jam 7.35 pagi selepas menyembunyikan lima bungkusan plastik mengandungi ketulan kristal disyaki syabu seberat 3.1 kilogram bernilai RM620,000 di dalam bagasinya.
  Baca Lagi
 • EMPAT LELAKI DITAHAN CURI MOTOSIKAL

  Aug 28, 2014
  KOTA KINABALU, 28 Ogos - Polis Kota Kinabalu memberkas empat lelaki termasuk seorang yang tidak mempunyai dokumen pengenalan diri kerana disyaki mencuri motosikal dalam dua kejadian berasingan di sekitar sekitar bandar raya ini Selasa dan Rabu lepas.
  Baca Lagi
 • VAN PENJENAYAH MASUK FB

  Aug 28, 2014
  Dua suspek yang cuba menyamun sepasang suami isteri ditahan polis selepas gambar van digunakan penjenayah terbabit dikongsi dalam laman Facebook Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuching di sini, kelmarin.
  Baca Lagi
 • DUA REMAJA DITAHAN, RAGUT PELANCONG JEPUN

  Aug 28, 2014
  Dua remaja lelaki warga asing diberkas dengan bantuan orang ramai sejurus selepas meragut pelancong wanita warga Jepun di Waterfront, Warisan Square dekat sini, semalam.
  Baca Lagi
 • OP JERUN: SINDIKET PROSES DADAH LUMPUH

  Aug 26, 2014
  Suspek yang turut mempunyai empat rekod jenayah lampau itu telah ditahan di ruang letak kerata sebuah apartmen di Seri Kembangan, Selangor bersama rampasan dadah seperti pil Eramin, 5 kilogram serbuk dan 13 liter cecair syabu dalam kereta yang dinaiki suspek.
  Baca Lagi
 • DADAH: PENJAWAT AWAM DIBERKAS

  Aug 26, 2014
  Seorang penjawat awam antara yang ditahan dalam satu serbuan yang dijalankan oleh sepasukan polis dari Jabatan Siasatan Jenayah Berat (D9), Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak pada 19 Ogos lalu.
  Baca Lagi
 • MAKMAL PROSES EKSTASI DISERBU

  Aug 26, 2014
  Dalam serbuan tersebut, pihak polis telah menahan seorang lelaki tempatan dan berjaya merampas 2.2 kilogram (kg) pil Ekstasi, 21 kg serbuk pil ekstasi, 22 kg serbuk kafein serta perkakasan untuk menghasilkan pili ekstasi dalam rumah tersebut.
  Baca Lagi
 • CURI MOTOSIKAL: POLIS KUBANG PASU TAHAN LIMA ANGGOTA GENG BEDUL

  Aug 24, 2014
  Polis Daerah Kubang Pasu menahan lima suspek berumur lingkungan 17 hingga 22 tahun yang terlibat dalam kegiatan mencuri motosikal di sekitar daerah itu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS