Kejayaan

 • STAFOC, JSJ PULAU PINANG TEMUI SEPUCUK SENJATA API BERSAMA 39 BUTIR PELURU

  Mar 26, 2015
  Perai, 26 Mac - Pasukan Petugas Khas Jenayah Terancang (STAFOC) dan Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Pulau Pinang berjaya menahan seorang suspek dipercayai terlibat dalam kes tembakan seorang lelaki hingga maut di persimpangan lampu isyarat di Jalan Scotland, George Town awal Mac lalu.
  Baca Lagi
 • EMPAT WARGA ASING DITAHAN POLIS MARIN

  Mar 20, 2015
  Bintulu, 20 Mac – Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 5 berjaya menahan empat lelaki warga asing dalam satu operasi di Sungai Kemena di sini, tengahari tadi.
  Baca Lagi
 • LIMA PTI DITAHAN DALAM OPERASI BERSEPADU

  Mar 20, 2015
  Pulau Besar, 20 Mac - Seramai lima orang warga asing ditahan dalam satu operasi bersepadu yang dijalankan Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 2 bersama beberapa agensi penguat kuasa di sini, semalam.
  Baca Lagi
 • 443 INDIVIDU DITAHAN

  Mar 18, 2015
  Seramai 443 individu ditahan mengikut Akta Pencegahan Jenayah (POCA) sejak 2 April tahun lalu kerana disyaki terbabit dalam pelbagai kes jenayah pelacuran dan perjudian.
  Baca Lagi
 • LESEN BOT TAMAT TEMPOH, TIGA LELAKI DITAHAN

  Mar 18, 2015
  Kuala Terengganu, 18 Mac – Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah Tiga menahan seorang tekong bersama dua kru warga tempatan di Pulau Redang, di sini, petang semalam selepas didapati tidak memperbaharui lesen bot penumpang yang digunakan.
  Baca Lagi
 • TUGAS SAR MENGESAN KRU BOT JATUH LAUT

  Mar 18, 2015
  Pasir Gudang, 17 Mac - Pasukan Polis Marin (PPM) sedang giat menjalankan operasi mencari dan menyelamat (SAR) seorang lelaki yang dipercayai terjatuh dari bot yang dinaiki berdekatan jeti pelabuhan Johor Port, tengah malam tadi.
  Baca Lagi
 • 1,006 KAYU BALAK DIRAMPAS MARIN SARAWAK

  Mar 18, 2015
  Miri, 17 Mac – Kayu balak dan beberapa buah jengkaut antara berjaya dirampas Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 5 dalam operasi bersepadu yang dijalankan bersama Jabatan Hutan Sarawak di Sungai Tinjar, Long Sepiling hari ini.
  Baca Lagi
 • KEGIATAN KOREK PASIR TANPA PERMIT TUMPAS

  Mar 16, 2015
  Bintangor, 16 Mac - Kegiatan seorang lelaki mengorek pasir tanpa permit menggunakan sebuah kapal di perairan Ulu Lepah Batang Serdang berjaya ditumpaskan oleh Pasukan Polis Marin (PPM) Sarikei, petang semalam.
  Baca Lagi
 • 69 PTI KANTOI CUBA KELUAR GUNA LALUAN TIDAK DIWARTA

  Mar 16, 2015
  Bandar Penawar,16 Mac - Seramai 69 pendatang tanpa izin (PTI) ditahan dalam Operasi Landai yang dijalankan Pasukan Polis Marin (PPM) Pengerang di kawasan pesisir pantai Mados, Desaru, Johor Bharu lewat malam semalam.
  Baca Lagi
 • DUA LELAKI DITAHAN POLIS MILIKI PUMP GUN DAN PELURU DI PADANG TERAP

  Mar 12, 2015
  Alor Setar, 12 Mac - Dua lelaki ditahan polis dalam serbuan berasingan kerana memiliki selaras senapang dan sejumlah peluru di sebuah stesen minyak dan rumah di Padang Terap awal pagi semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS