Kejayaan

 • POLIS MARIN SEBAGAI PASUKAN KAWALAN KESELAMATAN

  May 27, 2015
  Kedah, 27 Mei - Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 1 dipertanggungjawabkan sebagai pasukan kawalan keselamatan sempena Asean Regional Forum Disaster Relief Exercise (ARF DIREx) 2015 yang sedang berlangsung bermula 24 hingga 29 Mei di perairan laut Pulau Payar, Langkawi, dekat sini.
  Baca Lagi
 • STING BONGKAR MAKMAL PROSES DADAH

  May 23, 2015
  Kuala Lumpur, 23 Mei - Sebuah makmal yang digunakan untuk memproses dadah jenis syabu berjaya diserbu oleh Pasukan Khas Taktikal dan Perisikan Narkotik (STING) di sekitar Lembah Klang, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • SEBUAH KENDERAAN, PREMIS SERTA RUMAH DISERBU MARIN PENGERANG

  May 21, 2015
  Kota Tinggi, 20 Mei - Sebuah kenderaan dan 172,360 batang rokok tidak sah berjaya dirampas Pasukan Polis Marin (PPM) Pengerang dalam satu operasi yang dijalankan bersama Balai Polis Gugusan Adela, di sini, semalam.
  Baca Lagi
 • POLIS TAHAN TIGA PENAGIH DI FELDA PANCHING TIMUR

  May 20, 2015
  KUANTAN, 20 Mei - Polis menahan tiga lelaki dipercayai penagih dadah dalam dua tangkapan berasingan di Felda Panching Timur dekat sini semalam.
  Baca Lagi
 • MARIN RAMPAS ROKOK DAN MINUMAN KERAS SELUDUP

  May 20, 2015
  Sibu, 20 Mei- Helah seorang individu tempatan cuba menggaburi mata pihak berkuasa untuk menyeludup sejumlah rokok dan minuman keras berjaya dihidu oleh Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah Lima dalam satu pemeriksaan di sini, semalam.
  Baca Lagi
 • LAGI RAMPASAN ROKOK SELUDUP OLEH MARIN

  May 20, 2015
  Sibu, 20 Mei- Pasukan Polis Marin (PPM) Sibu berjaya menggagalkan cubaan menyeludup rokok pelbagai jenis yang dianggarkan berjumlah RM5,340 dalam satu pemeriksaan di sini, tengah malam tadi.
  Baca Lagi
 • KAYU BALAK HARAM DITEMUI ATAS AIR

  May 20, 2015
  Sibu, 20 Mei - 300 batang kayu balak telah dirampas oleh Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 5 dalam satu operasi yang dijalankan di Perairan Sungai Merah Batang Igan, dekat sini, semalam.
  Baca Lagi
 • 19 PATI DICEKUP CUBA PULANG GUNA LORONG TIKUS

  May 16, 2015
  Kota Tinggi, 16 Mei- Sekumpulan 19 individu Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) warga Indonesia ditahan Pasukan Polis Marin (PPM) Pengerang dalam satu serbuan di Hutan Mados, di sini, awal pagi tadi.
  Baca Lagi
 • LANGGAR AKTA PERIKANAN: 2 BOT NELAYAN DITAHAN

  May 16, 2015
  Kuantan, 15 Mei - Dua buah bot nelayan ditahan Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah Tiga dalam dua operasi khas yang dijalankan di Teluk Cempedak dan Pekan di sini, kelmarin.
  Baca Lagi
 • POLIS TAHAN DUA WARGA THAILAND KERJA DI RUMAH URUT

  May 12, 2015
  Kuantan, 11 Mei - Polis menahan dua wanita warga Thailand yang dipercayai bekerja secara haram di sebuah premis urut di Jalan Wong Ah Jang di sini petang semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS