Keratan Akhbar

 • KENAIKAN PANGKAT PEGAWAI KANAN POLIS

  Jan 16, 2017
  Seramai 10 pegawai kanan polis diumumkan pertukaran dan penyelarasan berkuat kuasa 13 Februari depan.
  Baca Lagi
 • 380 BUNGKUSAN BERISI AIR KETUM BERNILAI RM950 DIRAMPAS

  Jan 16, 2017
  Polis berjaya merampas sebanyak 380 bungkusan berisi air ketum yang dianggarkan bernilai RM950 dalam satu serbuan di sebuah rumah di Kampung Talang Tengah, Sungai Siput, Perak pada 11 Januari lalu.
  Baca Lagi
 • BEKAS BANDUAN DISYAKI JADI PENGEDAR DADAH

  Jan 16, 2017
  Seorang bekas banduan berusia 27 tahun ditahan lagi kerana dipercayai menjadi pengedar dadah dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Kota Sultan Ahmad Shah, Kuantan pada 13 Januari lalu.
  Baca Lagi
 • SINDIKET CURI KERETA TUMPAS

  Jan 14, 2017
  Petaling Jaya, 14 Januari 2017 - Polis berjaya menumpaskan kegiatan mencuri kereta dengan memberkas dua lelaki warga tempatan di hadapan sebuah kedai serbaneka 24 jam di Taman Puchong Permai dekat sini pada Sabtu lepas,
  Baca Lagi
 • LELAKI NIGERIA MAKI POLIS DIJEL 14 HARI

  Jan 14, 2017
  Petaling Jaya, 14 Januari 2017 - Akibat marah apabila polis memintanya menjalani ujian air kencing pada awal pagi tahun baru, seorang ahli perniagaan warga Nigeria kencing di pekarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya, selain menghentak meja kantin dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap anggota polis.
  Baca Lagi
 • PEROMPAK KEDAI TELEFON DITANGKAP

  Jan 14, 2017
  Subang Jaya, 14 Januari 2017 - Tidak sampai tiga hari sebuah kedai telefon dipusat beli-belah Main Place USJ 21, di Subang Jaya, dipecah masuk, polis menemui sebahagian barangan yang dilarikan selepas menahan tiga lelaki termasuk seorang pengusaha kedai telefon di ShahAlam.
  Baca Lagi
 • POLIS TANGKAP LELAKI, TEMAN WANITA AKTIF PROSES BAHAN TERLARANG SEJAK ENAM BULAN LALU

  Jan 14, 2017
  Polis menahan seorang lelaki yang mempunyai kepakaran menghasilkan bom buatan sendiri bersama teman wanitanya yang merupakan isteri orang dalam satu serbuan di sebuah rumah di Taman Minamah, NibungTebal, Seberang Perai di sini kelmarin.
  Baca Lagi
 • MEMANTAPKAN INTEGRITI, ETIKA KEPOLISAN

  Jan 14, 2017
  Selari dengan wawasan kerajaan untuk membentuk sebuah masyarakat yang kukuh ciri-ciri moral dan etikanya, pucuk pimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menetapkan tiga fokus utama untuk melonjakkan PDRM sebagai penguatkuasa yang ulung di dalam negara. Antara fokus tersebut adalah memantapkan integriti dikalangan warga PDRM serta memperkasakan penyampaian perkhidmatan melalui pembangunan modal insan yang kompeten.
  Baca Lagi
 • TIADA DISKAUN SAMAN ISTIMEWA

  Jan 10, 2017
  Pihak polis tidak pernah menawarkan diskaun saman istimewa melalui laman sosial Facebook.
  Baca Lagi
 • MAT GIAN BUAT KECOH DI STESEN MINYAK

  Jan 10, 2017
  Sebuah stesen minyak di Seberang Jerteh, Besut semalam kecoh apabila diserang oleh seorang mat gian yang dipercayai berada dalam keadaan khayal.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS