Keratan Akhbar

#CORONAVIRUS KENYATAAN MEDIA MENTERI KESIHATAN MALAYSIA

Kenyataan Akhbar Kementerian Kesihatan Malaysia mengenai Situasi Terkini Jangkitan 2019-nCoV Dan Pengesanan Kes Baharu di Malaysia.

Dua lagi kes positif #novelcoronavirus2019 melibatkan rakyat Malaysia iaitu seorang lelaki berumur 45 tahun dan anaknya 9 tahun yang dibawa pulang dari Wuhan pada 4 Februari 2020.

Keseluruhan kes positif di Malaysia ialah 12 kes termasuk tiga warga Malaysia.

Sumber: KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Image may contain: text

Image may contain: text that says 'Susulan Bantuan Kemanusiaan Malaysia dan dijalankan, sejumlah warganegara) individu yang petugas pasukan perubatan seorang NADMA Kementerian LuarNegeri, 12 anak kapal Besar saringan kesihatan diambil pengesanan jangkitan screening). jumlah tersebut, (2) warganegara yang telah dikesan positif dan baki adalah negatif 2019-nCoV. Kesemua individu terbabit kini sedang menjalani pemantauan selama peringkat keupayaan makmal menjalankan pengesanan terhad Institut Penyelidikan Perubatan Makmal Kesihatan (MKAK) Sungai sebanyak makmal Makmal telah oleh pihak IMR digariskan Pertubuhan Kesihatan diperluaskan lagi rangkaian makmal dengan menggunapakai protokol Sedunia (WHO). Kapasiti menyatakan latihan berkaitan diadakan Februari 2020. pihak MKAK Sungai Buloh pada DR. Menteri Kesihatan Malaysia Februari'

No photo description available.

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS