Menu

PEMILIK LESEN SENJATAPI PERLU MILIKI KAD SENJATA


Putrajaya, 6 April 2017- Timbalan Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi melancarkan Kad Senjata yang digunakan sebagai pengenalan diri pemilik lesen dan permit senjata api sekaligus penambahbaikan sistem sedia ada.  

Beliau merasmikan pelancaran tersebut ketika menghadiri Perhimpunan Bulanan Peringkat Kementerian Dalam Negeri bagi bulan April 2017 yang dihoskan oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) bertempat di Dewan Auditorium Aras 5, Blok D8, Kompleks D, kementerian tersebut pagi tadi.

Memetik dari ucapannya, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyeru setiap pegawai dan anggota setiap agensi di bawah Kementerian Dalam Negeri (KDN) agar bertindak bersama sebagai satu pasukan badan penguatkuasaan di negara ini.

Beliau dalam pada itu juga turut menghargai kecekalan warga KDN dalam menangani persepsi negatif masyarakat terhadap agensi penguatkuasaan yang bernaung di bawah KDN serta turut memandang serius unsur-unsur negatif seperti salahlaku, salahguna kuasa dan rasuah.

Dalam majlis yang sama Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi turut meyampaikan Anugerah Integriti dan Tolak Rasuah PDRM peringkat KDN kepada 16 pegawai kanan, anggota dan pegawai awam PDRM dan beberapa anugerah kepada lain-lain agensi di bawah KDN.

Hadir sama dalam perhimpuan bulanan tersebut, Timbalan Menteri Dalam Negeri 1, Datuk Nur Jazlan Mohamed, Timbalan Menteri Dalam Negeri 2, Dato’ Masir Kujat, Ketua Setiausaha KDN, Dato’ Sri Alwi Haji Ibrahim, Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim, barisan kepimpinan dan warga setiap agensi dan jabatan di bawah Kementerian Dalam Negeri.


Ucapan dan amanat oleh Timbalan Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi

Timbalan Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi ketika merasmikan pelancaran Kad Senjata


Timbalan Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyampaikan Anugerah Integriti dan Tolak Rasuah PDRM peringkat KDN kepada pegawai kanan, anggota dan pegawai awam PDRM


Timbalan Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyampaikan Anugerah Integriti dan Tolak Rasuah PDRM peringkat KDN kepada pegawai kanan, anggota dan pegawai awam PDRM


Barisan pucuk pimpinan PDRM yang turut hadir

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS