Scam Alert
.....................................................................................................................................................................................................................................................

SCAM ALERT: AWAS! HATI-HATI SINDIKET PENIPUAN MENGGUNAKAN NAMA LHDN

Jangan mudah terpedaya dengan sindiket penipuan menggunakan nama dan logo Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang meminta mangsa membuat bayaran tertunggak Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) melalui surat palsu yang dihantar oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Anda dinasihatkan supaya berhati-hati dengan setiap panggilan, emel mahupun surat yang meragukan dengan mendapatkan pengesahan terlebih dahulu daripada pihak LHDN.

Ketahuilah bahawa sebarang bayaran cukai hendaklah dibuat terus ke akaun LHDN dan bukannya melalui akaun peribadi individu mahupun pihak ketiga.

Sumber: Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia

Jom layari Media Sosial Rasmi PDRM dan klik ‘Like’ untuk mendapatkan pelbagai informasi terkini daripada kami di:

https://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia/
https://www.instagram.com/pdrmsia_official/
https://twitter.com/PDRMsia
https://www.youtube.com/user/PDRMsia

#ScamAlert
#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#21072020

Image may contain: text that says 'SCAM ALERT AWAS! HATI-HATI SINDIKET PENIPUAN MENGGUNAKAN NAMA LHDN Jangan mudah terpedaya dengan sindiket penipuan menggunakan nama dan logo Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang meminta mangsa membuat bayaran tertunggak Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) melalui surat palsu yang dihantar oleh pihak tidak bertanggungjawab. f PolisDirajaMalaysia Terbitan& (Komunika PDRMsia pdrmsia_official PDRMsia'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS