Sharing Is caring
.....................................................................................................................................................................................................................................................
 • APA KATA ANDA? 23062022

  Jun 23, 2022
  Anak-anak perlu diajar dari usia kecil untuk berkongsi apa jua perkara bagi mengelak mereka memendam rasa sehingga berlakunya tekanan perasaan atau depresi. Setuju atau tidak?
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  May 24, 2022
  Pembuli atau samseng jalan raya ialah individu yang memiliki kurang sifat sabar dan sukar bertolak ansur dengan pengguna jalan raya yang lain. Setuju atau tidak?
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  Feb 21, 2022
  Apakah punca utama yang menyebabkan ramai remaja terjebak dalam penyalahgunaan dadah?
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  Jan 21, 2022
  Apakah tindakan anda jika menerima berita atau maklumat yang tidak dipastikan kesahihannya? Salurkan kepada pihak berkuasa atau Sebarkan kepada individu lain. Kongsikan pendapat anda di ruangan komen.
  Baca Lagi
 • VIDEO PILIHAN: LINDUNGI DATA PERIBADI | AMBIL PEDULI

  Nov 20, 2021
  Adalah menjadi tanggungjawab individu untuk melindungi data peribadi. Hadkan perkongsian data peribadi anda di mana-mana sahaja. Data peribadi adalah sulit dan tidak wajar untuk dipandang remeh.
  Baca Lagi
 • HENTIKAN! TINGGAL ANAK KECIL SENDIRIAN DALAM KENDERAAN

  Nov 17, 2021
  Kecuaian individu meninggalkan kanak-kanak dalam kenderaan tanpa pengawasan adalah suatu kesalahan di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001. Jika disabitkan kesalahan, akan didenda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih 20 tahun atau kedua-duanya sekali.
  Baca Lagi
 • #PPN #COVID-19 USIK-USIK: 'DALAM KETEGASAN ADA KELEMBUTAN'

  Nov 05, 2021
  Bertegur sapa dengan masyarakat tatkala melaksanakan tugas telah menjadi lumrah dalam penugasan agar perhubungan dengan masyarakat dapat dieratkan dan ia bertepatan dengan moto Pasukan 'Polis dan Masyarakat Berpisah Tiada'.
  Baca Lagi
 • BAD GUYS BEWARE! #55

  Oct 12, 2021
  Follow us on PDRM's Official Social Media and click 'Like' to get more updates on safety awareness!
  Baca Lagi
 • POSTING PILIHAN: TERIMA KASIH SM VIJAYA, ADIWIRA DARAH

  Oct 03, 2021
  Kami doakan SM Vijaya yang kini bertugas sebagai Penolong Pegawai Penyiasat Jenayah di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang, Selangor sentiasa diberikan kesihatan yang baik agar dapat terus menjalankan tanggungjawab sosial ini pada tahun akan datang.
  Baca Lagi
 • #PPN #COVID-19 Ingatlah bahawa wabak COVID-19 masih membelenggu negara

  Aug 25, 2021
  Ingatlah bahawa wabak COVID-19 masih membelenggu negara. Duduk di rumah jika tiada urusan penting.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS